Landelijke dekking

Coolaction opereert landelijk. Verkoop, montage, vlotte service en zorgvuldig onderhoud verlenen wij door heel Nederland

Gedegen advies

Laat u kosteloos adviseren, thuis of op kantoor. Coolaction staat voor gedegen voorlichting in ruim assortiment airco's

Snel contact

Bel nu voor een afspraak! (0341-49 43 03) Of maak gebruik van onze terugbelservice. Wij bellen wanneer het u uitkomt!

Algemeen

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 februari 2021

Opmerking:

Wegens de vele airco aanvragen en de daar uitkomende montages, kunnen we geen aanvragen meer in behandeling nemen tot medio augustus !!!

Ook zijn we genoodzaakt om alleen nog maximaal 50 km rondom Ermelo aanvragen te behandelen.

 
 
Ermelo 27 december 2020
 

LG Standard Plus ook in 2021

Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer. De LG Standard Plus is een modern wandmodel met zeer hoge prestaties, laag energieverbruik en fluisterstil. Met functies zoals comfort air en fast cooling beschikt u uiterst snel over een prettig binnenklimaat. Door de ingebouwde wifi kunt u de airconditioner op afstand in- en uitschakelen met uw smartphone in de LG Smart Thinq app. U bespaart energie als u bijvoorbeeld op een warme dag de unit een halfuur voordat u thuis bent, inschakelt.

Belangrijkste kenmerken

 • Superieur energie efficiënt
 • Ingebouwde wifi
 • High Performance Airflow
 • 10 jaar garantie op de compressor

 


Ermelo 30 mei 2020

LG DUALCOOL met luchtreiniger is binnen
De nieuwe LG DUALCOOL met luchtreiniger bevat een 2-in-1 zuiveringssysteem (luchtkoeling en luchtfiltratie) dat kleine stofdeeltjes, ziektekiemen en luchtvervuiling zoals PM1.0 kan filteren. De PM 1.0-sensor biedt realtime detectie van ultrafijn stof. Daardoor heeft u altijd gezuiverde en frisse lucht in huis. Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer. Met behulp van een aantal voorkeurstanden wordt de lucht nooit meer direct op de mensen gericht, maar wordt de gehele ruimte comfortabel van frisse lucht voorzien. 
LG airconditioners kunnen uiterst snel koelen en verwarmen. Hierdoor beschikt uw kamer zeer snel over de gewenste temperatuur ongeacht hoe koud of warm het buiten is. Door de ingebouwde wifi kunt u de airconditioner op afstand in- en uitschakelen met uw smartphone in de LG Thinq app of met Google Voice en Alexa. 
 


Ermelo 17 april 2020

We helpen u graag, maar....
Wegens de vele airco aanvragen en de daar uit voortkomende montages, kunnen we u pas weer helpen in augustus 2020
Ook zijn we genoodzaakt om maximaal 50 km rond Ermelo aanvragen te behandelen, anders is het helemaal geen doen.
Is dit geen probleem! dan kan ik u in de aanvragen-map stoppen en neem contact met u op als daar de gelegenheid weer voor is.
 


Uitbreiding Team

Sinds 1 januari 2020 is Timo van der Riet de VOF Coolaction komen versterken.

Timo verricht al vanaf zijn 8e hand- en spandiensten en later in de schoolvakanties montagewerkzaamheden voor Coolaction. Timo is dus goed bekend met airconditioning.
De nieuwbakken vennoot heeft 3 jaar een eigen klusbedrijf gehad en hij werd al regelmatig door Coolaction ingezet. Ook is Timo ingehuurd door andere bedrijven om zijn ervaring te verbreden.
Timo heeft intussen ook zijn F-Gassen diploma gehaald en kan daarom zelfstandig werken, met eigen bus, welke alle airco benodigde gereedschap bevat.Gerard Schellingerhout heet Timo (links) hartelijk welkom in zijn VOF.
Op een mooie toekomst!

Een standaardinstallatie:

 • De binnenunit wordt standaard tot 5 meter van de buitenunit geplaatst.
 • Het boren van een gat (circa 70mm) door een spouwmuur of houten wand voor de leidingen inclusief afdichten.
 • Het ophangen van de binnenunit en plaatsen van de buitenunit
 • Bevestigingsmateriaal, werkschakelaar/stekker, opstellingsbalken of wandbeugels
 • Condensafvoer van binnen naar buiten van maximaal 5 meter met natuurlijk afschot.
 • Vervangen van standaard flairkoppelingen door gesoldeerde koppelingen aan binnenen buitenunit.
 • Monteren van afwerkgoot.
 • Afpersen van leidingen en units, vacumeren en werking airco controleren.
 • Korte instructie aan gebruiker.
 • Geaard stopcontact met voldoende capaciteit binnen 5 meter van de buitenunit en 16 ampère gezekerd
 • Coolaction zal u vrijblijvend een passend onderhoudscontract aanbieden.  

 

Niet inbegrepen (tegen meerprijs mogelijk)

 • Extra koelleiding indien de buitenunit meer dan 5 meter van de binnenunit staat/hangt,
 • Schilderwerk (wordt niet door ons uitgevoerd).
 • Leidingen achter dak pannen langs.
 • Buitenunit op dakkapel.
 • Big-Foot dempers
 • Veranderingen in meterkast.(wordt niet door ons uitgevoerd).
 • Dakdoorvoeren.
 • Met leidingen achter de dakpannen langs.
 • Boren van gaten in massief beton of in staal
 • Ander meerwerk wat niet voorzien is, tegen uurtarief.
 • Leveren en monteren van een condenswaterpomp indien condenswater naar boven afgevoerd dient te worden.
 • Bijvullen van het systeem met koelmiddel R407C of R410a en R32
 • Huur van een steiger of hoogwerker indien dit noodzakelijk is voor plaatsing en montage buitenunit.

 

Meerprijzen:

 • Koelleiding, goot en elektra indien meer dan 5 meter €. [dagprijs] per meter
 • Condensafvoer/leiding indien meer dan 5 meter € 5.50 per meter
 • Huur hoogwerker indien van toepassing vanaf € 350,00 
 • Diamant boring beton vanaf € 65,00 per gat
 • Condenswaterpompje vanaf € 130,00
 • Leidingen achter dakpannen langs € 65,00
 • Buitenunit op dakkapel met Big-Foot dempers € 75,00
 • Dakdoorvoer[en] vanaf € 60,00
 • Elektra indien niet aanwezig: Nader te bepalen
 • Horizontale dakpan: € 225,00

Door de toenemende vraag op de wereldmarkt en de daarmee stijgende grondstofprijzen heeft dit direct invloed op de prijzen van onze leveranciers

 

Gratis warmte uit de omgevingslucht

Vroeger hadden airco's voornamelijk als doel ervoor te zorgen dat de lucht gekoeld werd in een ruimte op bijvoorbeeld een warme zomerdag. Tegenwoordig hebben airconditioners veel meer verschillende functies. Zo kunnen airco's de lucht koelen, de luchtvochtigheid op peil houden, de lucht zuiveren en filteren. Tegenwoordig kunt u ook uw huis verwarmen met airco. Wanneer een airco voorzien is van een warmtepomp, kan de airco ruimtes niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Om een ruimte te verwarmen met airco wordt de koelcyclus gewoon omgedraaid.

warmtepomp

De warmtepomp airco haalt de warmte (energie) uit de ruimte en wordt aan de buitenlucht afgegeven als de airco in de koelstand staat. Wanneer u juist wilt verwarmen, haalt de warmtepomp energie uit de buitenlucht en zet dit om in warmte om aan de ruimte af te geven. Bij het verwarmen wordt dus niet, zoals bij een verwarming, warmte geproduceerd. Er vindt enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen plaats. Doordat de warmte niet opgewekt, maar enkel verplaatst wordt, is dit een erg energie-efficiënte manier om een ruimte te verwarmen. Ten opzichte van traditionele verwarming heeft het verwarmen met airco dus een groot energetisch voordeel. Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en waardeert die op door middel van een compressor en een koelmiddel. Wanneer er 1 kw elektrische energie aan toegevoegd wordt aan een warmtepomp, dan produceert de warmtepomp hiermee een verwarmingscapaciteit die ligt tussen de 3 en de 6 kw. De warmtepomp haalt dus als het ware gratis warmte uit de omgevingslucht. Ook bij lagere buitentemperaturen blijven de warmtepompsystemen de meest efficiënte systemen om te verwarmen. Hierbij is het wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het ontwerp van de installatie en de specifieke omstandigheden van de woning of het kantoor. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de glasoppervlakte, volume, isolatie, oriëntatie en geografische ligging. Een selectie van een warmtepomp moet op een zorgvuldige manier plaatsvinden wanneer u uw huis wilt gaan verwarmen met een airco. Bij de selectie moet voor een capaciteit gekozen worden voor een buitentemperatuur van -15°c , afhankelijk van de omstandigheden van de installatie.

Airco’s die koelen én verwarmen

Koelen verwarmen coolaction

Naast de traditionele airconditioning systemen die alleen koelen, zijn er ook airco’s die koelen óf verwarmen. Twee uitvoeringen zijn mogelijk:

1. Airconditioning met warmtepomp

Vrijwel alle  airco’s zijn ook leverbaar in een zogenaamde warmtepomp uitvoering die niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. De koelcyclus wordt bij verwarmen omgedraaid. Er wordt dan warmte onttrokken aan de buitenlucht die aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de airconditioning met warmtepomp van de airco een zeer hoog rendement (C.O.P.) kan hebben. Soms zelfs van maar liefst 500%. Kortom, uit 1 kW elektriciteit wordt 5 kW koeling of warmte geproduceerd.

Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepomp airconditioner kan de CV-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende ruimte een radiator weggelaten worden. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft.

2. Airconditioning met warmtepomp inverter airco

Coolaction heeft bij bijna alle airco’s de mogelijkheid om te kiezen voor inverter gestuurde airconditioning systemen. De invertertechniek zorgt ervoor dat de airco uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. De inverter airco’s stemmen de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen-en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter airco’s zijn uiterst stil en hebben circa 40% lager energieverbruik dan de conventionele split airco’s.

Waarom zijn warmtepompen "magisch"?

Het begint allemaal met de zon. De zon verwarmt onze atmosfeer en de bovenste laag van de aardkorst. De jaarlijkse hoeveelheid zoninstraling ligt 50 keer hoger dan het totale energieverbruik van onze planeet. Dit maakt van de zon een grote en onuitputtelijke bron van energie. 

Op zonnige dagen kunt u de thermische energie van de zon voelen op uw huid. Maar ook op bewolkte en zelfs koude, winterse dagen is er thermische energie aanwezig in de lucht. In Oostenrijk alsook in de Scandinavische landen, wordt deze thermische energie, door middel van een warmtepomp, benut om de woning te verwarmen.

Hoe werkt een warmtepomp?

werking lucht lucht warmtepomp

Een warmtepomp bestaat uit een warmtebron (bv de buitenlucht), twee warmtewisselaars (één om warmte op te nemen en één om warmte af te geven) en een relatief kleine hoeveelheid elektrische energie. Deze is nodig om de warmtepomp aan te drijven.

Een warmtepomp onttrekt thermische energie (warmte) uit de omgeving.

Bij een ''lucht-lucht'' warmtepomp wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht. Dit gaat via een buitenunit die zoals de naam al doet vermoeden, buiten de woning wordt geplaatst.

In deze unit zit een compressor die met behulp van een koelmiddel in staat is om warmte aan de omgevingslucht te onttrekken en deze vervolgens op te warmen. Dit opwarmen gebeurt door een gas samen te persen. Hierbij komt warmte vrij. Denk maar aan een fietspomp: wanneer je een aantal keer krachtig pompt wordt de fietspomp warm. De warmte wordt via een ventilator, die in de woning is geplaatst, de woonruimte ingeblazen.

In het geval van een “lucht-water" warmtepomp onttrekt deze warmte uit de buitenlucht op een bepaalde temperatuur en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan het verwarmingscircuit van uw Chalet/woning. De warmtepomp maakt hiervoor maakt hiervoor gebruikt van een speciale koelvloeistof die warmte kan transporteren.

Compressor "het hart van de warmtepomp"

De compressor is het onderdeel van de warmtepomp dat de warmte op relatief lage temperatuur "oppompt" tot een voldoende hoge temperatuur. Het is ook het enige onderdeel van de warmtepomp dat elektrische energie gebruikt.

Warmte uit de buitenlucht, en kan dat als het vriest?

Wanneer de temperatuur van de buitenlucht onder het vriespunt komt is deze nog steeds voorzien van energie. Lucht van -10° Celsius is relatief koud maar wanneer deze lucht in contact komt met een veel kouder medium kan het gemakkelijk haar energie (warmte) afstaan. In een koeltechnisch proces is het eenvoudig een koudemiddel in een warmtewisselaar te koelen naar -25°C. Bij contact met lucht van -10°celsius deze wisselaar de buitenlucht dus verder afkoelen en dus warmte onttrekken aan deze lucht. Deze warmte wordt verder in het koeltechnisch proces getransformeerd naar een bruikbaar niveau + 40 tot +60 °Celsius en zal zo bruikbaar zijn voor het verwarmen van een woning, winkel, kantoor, chalet etc.

 

Airconditioning systemen zijn er in alle soorten en maten. Welk systeem voor u geschikt zal zijn is soms geen gemakkelijke keuze.

Wij kunnen u adviseren op basis van uw wensen en de technische mogelijkheden. In het onderstaande hebben we alle beschikbare modellen voor u op een rij gezet. Wilt u meer weten over airconditioning, klimaatbeheersing, VRF-systemen, dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken met ons.

In het onderstaande overzicht kunt u meer lezen over verschillende producten. Kijk welk klimaatsysteem het beste past bij uw wensen.

 

WANDMODEL

LG wandunit 5 tot 7 kW

Het wandmodel is ontworpen voor montage hoog aan de wand. Hierdoor wordt de gekoelde lucht ook hoog uitgeblazen waardoor hinderlijke tochtverschijnselen zo veel mogelijk worden voorkomen. In de woningbouw is dit het meest toegepaste type airconditioner. Maar ook in kantoren, winkels of praktijkruimtes kan het wandmodel uitkomst bieden. De fraaie vormgeving en compactheid bepaalt vooral de keuze voor dit model. Ten opzichte van andere modellen in dezelfde capaciteit is het wandmodel veelal het voordeligst. Tevens worden de wand units toegepast wanneer er boven het verlaagde plafond onvoldoende ruimte beschikbaar is.

 


 

CASSETTE UNIT

.

Cassette units zijn speciaal ontworpen voor situaties waar een airconditioner onopvallend aanwezig dient te zijn.

De cassette units worden grotendeels in het plafond geïntegreerd. Het gedeelte dat zichtbaar blijft heeft een slanke en moderne vormgeving. De cassette units zijn één, twee, drie of vierzijdig uitblazend leverbaar voor de meest efficiënte  luchtverdeling. Op de units kunnen bij de meeste merken extra uitblaaskanalen worden aangesloten waarmee aangrenzende ruimtes geconditioneerd kunnen worden. Voor kantoren, meeting rooms, restaurants en winkels is deze unit een prima toepassing. De cassette unit wordt grotendeels in het plafond geïntegreerd. Het gedeelte dat zichtbaar is heeft een slanke en moderne vormgeving.

 


 

KANAAL UNIT

Satellietsystemen worden uit het zicht boven het plafond geplaatst. De geconditioneerde lucht wordt via luchtuitblaasroosters in de ruimte gebracht. Zelfs ruimtes met een zeer onregelmatige vorm  kunnen op deze manier van dezelfde aangename temperatuur worden voorzien.

Alleen de aanwezigheid van de roosters en het gelijkmatig aangename binnenklimaat verraadt de aanwezigheid van het satellietsysteem. Deze units zijn fluisterstil en vormen geen storende factor in het interieur. De satellietsystemen zijn het ideale systeem als koeling en/of verwarming onopvallend aanwezig dient te zijn, zoals bijvoorbeeld in musea, showrooms, kantoren, restaurants, etc.

Satellietsysteem met hoge statische druk maken het mogelijk om grotere kanaallengtes toe te passen en o.a. luchtverdeelslangen. De geconditioneerde lucht wordt via inblaasrooster of luchtverdeelslangen in de ruimte gebracht. Zelfs ruimtes met een zeer onregelmatige vorm kunnen op deze manier van dezelfde aangename temperatuur worden voorzien.

Plenums en roosters zijn in alle RAL kleuren leverbaar en in verschillende vormen:

 


 

PLAFOND UNIT

Plafond model units worden veelal toegepast in grote ruimtes waar men snel en zonder veel ingrepen een goed klimaat wenst. Ze worden tegen het plafond gemonteerd en vragen geen speciale bouwkundige aanpassingen. Tevens worden ze toegepast wanneer er boven het (verlaagde) plafond onvoldoende ruimte beschikbaar is.

Door de automatische verticale en horizontale uitblaaslamel is een goede luchtverdeling gegarandeerd. Plafond onderbouw units zijn door hun relatief hogere luchtsnelheid met name geschikt voor grotere langwerpige ruimtes zoals winkels, kantoren, showrooms en horecagelegenheden.

 


 

 CONSOLE MODEL

 LG CQ12NAO Console

De console-unit wordt net boven de vloer geplaatst, bijvoorbeeld onder de vensterbank. Bouwkundige aanpassingen zijn niet nodig. De console unit garandeert een ideaal binnenklimaat. Deze airconditioner is fraai vormgegeven en eenvoudig te installeren in bestaande werk- of woonomgevingen. Ideaal op bv. zolders met veel schuine kanten of kamers waar wand-units niet mogelijk zijn.
 


 

MULTI-SPLIT SYSTEMEN

Om meerdere vertrekken te koelen of te verwarmen zijn er airconditioningsystemen waarbij meerdere binnenunits worden aangesloten op één buitenunit; de zogenaamde multi-splitsystemen voor vaste opstelling. Het systeem bestaat uit meerdere binnenunits en één buitenunit die vast gemonteerd worden aan uw huis of bedrijfspand.
Het voordeel van een multi-splitsysteem ten opzichte van meerdere single-splitsystemen is dat het energiezuiniger is en esthetisch een fraaiere oplossing.

Wat is een multi-split airco?

Een Multi split Airco systeem staat voor een warmte pompsysteem dat uit meerdere units bestaat. Dit betekent in de praktijk dat een buiten unit meerdere binnenunits kan voorzien van koele lucht in de zomer of in de winter een ruimte kan voorzien van warme lucht. Een buiten unit kan normaal gesproken tot wel vijf binnenunits koelen en/of verwarmen.
Zo kan in een hotel, woningen, chalets of een kantoor gekozen worden om meerdere ruimtes te koelen, zonder dat er voor elke binnen unit een aparte unit aan de buitenzijde van het pand geplaatst moet worden. Dit maakt ze ideaal voor panden waar geen ruimte is om meer buiten units te monteren.

De binnenunits die gebruikt/ gekoppeld kunnen worden aan een binnenunit staan niet van tevoren vast. Dit kunnen verschillende modellen zijn, zo is het mogelijk om hiervoor een plafondmodel, satelliet model, kanaal unit of cassette model hiervoor te gebruiken. Deze flexibiliteit is een tweede pluspunt voor zakelijk gebruik.

Een airconditioning gebruiken om te koelen of verwarmen

Koelen met een multi split airconditioning systeem

Een airconditioning wordt logischerwijs altijd in verband gebracht met het koelen van een ruimte, zoals hierboven staat vermeldt wordt de ruimte gekoeld door middel van een warmtepomp. Deze staat bekend als verwarmingsbron maar deze is ooit ontwikkeld als manier om te koelen.
De warmtepomp pompt koelvloeistof door de binnen unit van de airco, deze zuigt de warmere lucht langs de leidingen en blaast vervolgens de koude lucht weer uit de binnen unit. In de binnen unit bevindt zich een soort ventilator die de warmte naar binnen zuigt. Hierbinnen bevindt zich een warmtewisselaar met de koelvloeistof van gemiddeld 6-8 graden. De warme lucht komt in contact met de koelvloeistof die daardoor direct begint te verdampen. Deze chemische reactie ontstaat doordat de kooktemperatuur al bij kamertemperatuur optreedt. Doordat de vloeistof begint te verdampen, neemt deze de warmte uit de lucht. De afgekoelde lucht wordt vervolgens uit de unit geblazen. Het effect: Vers gekoelde lucht voor in een kantoor of hotel.

Verwarmen met een multi split airco

Een airconditioning systeem staat algemeen bekend om slechts één eigenschap: het koelen en op temperatuur houden van de daarvoor bestemde ruimtes. Echter is het ook mogelijk om heel efficiënt een ruimte te verwarmen. Met een dergelijk systeem is het mogelijk om elke ruimte een onafhankelijke temperatuur mee te geven, echter kan er niet gekoeld eén verwarm worden tegelijkertijd, daarvoor is een VRF systeem de oplossing.

Het verwarmen werkt exact omgekeerd in vergelijking met het koelen van de lucht. In het systeem waarbinnen de koelvloeistof zich bevindt zal wederom de warmte opgenomen worden die in de binnenunit wordt aangezogen. Deze lucht zal de koelvloeistof doen koken, waardoor er gasvorming ontstaat. De gasvorming wordt in het systeem vervolgens afgevoerd naar een compressor. Deze compressor comprimeert letterlijk het gas dat daarvoor is ontstaan. Door het comprimeren (samenpersen) van het gas ontstaat er warmte. Deze warmte wordt vervolgens weer naar buiten geblazen. Dit is een zeer energie efficiënte manier van verwarmen.


 


 

MULTI V 5

Een VRF-systeem is een complete klimaatbeheersing voor koelen en/of verwarmen. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan variëren. Een VRF-systeem bestaat uit een of meerdere buitenunits en meerdere binnenunits. Met een A-fabricaat VRF systeem wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid gerealiseerd en combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik.

De LG MULTI V 5 is De nieuwe standaard in VRF systemen. De laatste in de succesvolle MULTI V lijn heeft de grenzen opgezocht wat performance betreft. Hij is uiterst energie efficiënt en maximaliseert het gebruikerscomfort met nieuwe functies zoals Dual Sensing Control en Ultimate Inverter Compressor en standaard voorzien van LG's Black Fin coating.
Meer info vind u hier
 


 

SYNCHRO: ÉÉN KLIMAATZONE MET MEERDERE BINNENUNITS

Alle delen van dit airconditioningsysteem zijn gelijktijdig aan- of uit te schakelen. Het is geschikt om één klimaatzone te creëren en dit maakt het LG Synchrosysteem zeer geschikt voor de retail. Het LG Synchrosysteem is een energiezuinige klimaatoplossing die de klanten en het personeel een optimaal comfort bieden. Het LG klimaatsysteem biedt koeling in de warme maanden en verwarming in de winterperiode. Dit is erg prettig voor zowel het personeel dat de hele dag in de winkel staat als voor de klanten die een bezoekje brengen aan de winkel. Op het gebied van energiebesparing en comfort voldoet het aan alle wensen.


 

Basis voor een gezond en comfortabel leefklimaat.

Airconditioning werd vroeger vooral gezien als luxe, maar dat is tegenwoordig behoorlijk veranderd. Door de hedendaagse bouw, veel glas en platte daken, kan zelfs bij weinig zon de temperatuur in uw pand al snel oplopen  Vooral in warme vochtige zomers kan het in huis of op kantoor behoorlijk onbehaaglijk worden en in dat geval is airconditioning geen luxe maar een voorwaarde om gezond en fit te blijven.

Een comfortabele temperatuur maakt het wonen, slapen en werken een stuk aangenamer met airco. Airconditioning zorgt ervoor dat de temperatuur en vochtigheid beheersbaar blijven waardoor u betere prestaties kunt leveren. Naast koelen zorgt een airco ook voor verwarming van uw ruimte waardoor u dus zomer en winter plezier heeft van een gewenst klimaat.

Airco thuis:

Steeds meer particulieren ontdekken het comfort van airco. Bij veel nieuwbouwprojecten is airco zelfs al standaard inbegrepen. Airco in de slaapkamer is zeker in Nederland geen overbodige luxe. Immers; warme zomernachten gaan hier vaak gepaard met een extreem hoge luchtvochtigheid. Benauwdheid is het gevolg. Airco filtert het teveel aan vocht uit de lucht en garandeert precies die temperatuur waar u zich prettig bij voelt. Een investering dus die zich terugbetaalt in een goede nachtrust.

Airco op Kantoor:

Een stabiel werkklimaat zorgt voor productieve werknemers. Wanneer het binnenklimaat aangenaam is, zullen de prestaties van uw werknemers nog beter worden. Een prettig kantoor tocht niet en is aangenaam koel tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast zijn er ook verschillende airconditioners die naast koeling ook kunnen zorgen voor verwarming van een ruimte. Met goede airconditioning kunt u uw werknemers een aangename plaats om te werken bieden.

Het kiezen van het juiste systeem is van groot belang voor de effectiviteit van de airconditioner. Airconditioning voor een kantooromgeving moet voldoen aan verschillende eisen. De grootte van het kantoor en de hoeveelheid kantoorruimtes zijn van belang in de keuze van het juiste airconditioningsysteem. Naast het creëren van een aangenaam binnenklimaat kunt u door het plaatsen van de juiste airconditioner ook veel energie besparen.

Een besparing op uw energierekening

Door uw huidige verwarmingssysteem aan te vullen met airconditioning, kunt u verrassend veel energie besparen! Vrijwel al onze airco´s zijn ook leverbaar met een warmtepomp. Daardoor kunnen ze niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Deze airco-installaties maken een dusdanig slim gebruik van buitentemperatuur of grondwarmte, dat uit 1 kW elektriciteit maar liefst 4 kW koeling of warmte kan worden geproduceerd.

 

  49819269 1539619296169807 4943583872538378240 o LG wandunit 5 tot 7 kW Witteburcht 15

Hoe werkt een airco?

Een airconditioning heeft iets magisch. Hoe kan het dat een apparaat koude produceert, terwijl het in de ruimte en buiten bloedheet is?

Lees er alles over >>

F-gassen gecertificeerd

F-Gassen gecertificeerd

Meer over airco 's

Airconditioning is een basis voor een gezond en comfortabel leefklimaat. Werd het vroeger vooral gezien als luxe, tegenwoordig is dat behoorlijk veranderd.

Lees meer >>

Hoe we ooit zonder airco leefden...

Windtorens

Al sinds de oudheid worden huizen met natuurlijke koeleigenschappen ontworpen. Zo bouwden de oude Perzen huizen met windtorens (nog steeds te zien in het Midden-Oosten). Deze vaak fraai vormgegeven torens vangen de koelere wind boven een huis, leiden die naar binnen en duwen de warme binnenlucht naar buiten.

Hanok

Bij het traditionele Koreaanse huis – de Hanok – werd bij het ontwerp ook rekening gehouden met verkoeling in de zomer. De belangrijkste kamers werden door een open gang met een houten vloer van elkaar gescheiden. Een briesje kon zo door de hal waaien, waardoor de woonkamer koeler was dan de rest van het huis.

Bovenlichten

Ook in Nederland zien we 'de voorloper van de airco'!! Zo werden er kleine ramen (nu bekend als bovenlichten) boven een deur gebouwd. Deze konden worden geopend om het binnen koel en geventileerd te houden. (bron https://www.lgklimaat.nl/nieuws/]

Topwerk!!

Gerard en Timo hebben topwerk afgeleverd. Ze hebben niet alleen een airco geïnstalleerd maar ook 100 procent gegeven om alles perfect af te werken. Een absoluut top team!

Patrick

Volgende keer weer Coolaction!

Na goede en duidelijke uitleg van Gerard over split airco's hebben we voor Coolaction gekozen. Bij de volgende airco die we nodig hebben wordt Coolaction zeker weer gebeld.

Sven

Top bedrijf in Airco!

"Waarin een klein bedrijf groot kan zijn"
Duidelijkheid, prettig in offerte, afspraak, plaatsing van de airco. Kortom "no-nonsense"!

 

A. Schouten

Direct contact! Bel: 0341- 494303

Recente projecten

We zitten niet stil!

Coolaction is actief in de meest veelzijdige branches. Van particulier tot zakelijk gebruiker.

Bijvoorbeeld ⟶

Particlulieren

Chalets Ermelo/Putten

Energiezuinige LG airco installatie met warmtepomp, omdat het campinggas erg duur is. Met de nieuwe LG Smart inverter techniek en een rendement van 400%. Gauw terug verdiend en in de winter lekker warm en zomer koel!!

Verschillende projecten 

Gezondheidszorg

CBB Ermelo

Fluisterstille LG-airco's geplaatst in geluidsstudio waar luisterboeken ingesproken worden. Bijgeluiden zijn dan dus uit den boze!!

Project opgeleverd

Industrie

Urban Trade

Door installatie van moderne airco/warmtepompen blijft luchtvochtigheid op peil en wordt de lucht gefilterd en gezuiverd. En door de stille werking heerlijk comfortabel werken.

Project opgeleverd

 

Ga naar boven